2015. október 21., szerda

Indiai ébenfa..../5mag/ NÖV.-158 - Jelenlegi ára: 690 Ft


"Diospyros melanoxylon"
Az indiai ébenfa a Diospyros nemzetségbe tartozó fa vagy a belőle nyert faanyag. Tágabb értelemben a nemesfákat használó mesterségek eredetüktől függetlenül ébenfának neveznek egyéb olyan faanyagot is, ami nehéz, kemény, tömör szerkezetű (akár a víznél is sűrűbb), és fekete vagy sötét színű.
Általában nem túl magas fák, viszonylag kicsiny törzsátmérővel. Az értékes faanyagukról ismert fajok mellett gyümölcsfák is tartoznak ide, például a datolyaszilva vagy kakigyümölcs.
Anyagukra jellemző, hogy nagy sűrűségű, szerkezete viszonylag homogén, pórusai kicsik vagy közepesek. Sokféle színe lehet, a leggyakoribb a szürkés rózsaszín, viszonylag kevés faj anyagának van szép, színes gesztje, ami miatt elsősorban értékelik. A fekete ébenfák szíjácsa általában 6– 8 cm széles, fehér vagy rózsaszínes. A fekete geszt pórusait szintén fek! ete tartalmi anyagok töltik ki, emiatt szinte láthatatlanok, ez adja felületének fémesen csillogó fényét. Rendkívül tartós, a gombáknak és rovaroknak jól ellenálló faanyagok. Száradás közben erősen zsugorodik, keménysége miatt ez repedéseket okozhat.
Felhasználása:
 
Az ókortól kezdve napjainkig nagy becsben tartják. Használják értékes bútorokhoz faragáshoz, berakásnak, húros hangszerekhez fogólapnak, kulcsnak.
Keménysége miatt nem könnyű megmunkálni, gyakran kicsorbítja a szerszámok vágóéleit, de nagyon szépen polírozható. A lakkokkal szemben szeszélyesen viselkedik, jól ragasztható. Száradáskor hajlamos az alakváltozásra, repedezésre, ezért különös figyelmet igényel a tárolása.
1 ADAG 5 MAGOT TARTALMAZ!
KELLEMES KERTÉSZKEDÉST!
EZEK NEM BEDÖGLÖTT, ÉVEKIG RAKTÁRON TARTOTT MAGOK, HANEM 100%-IG
KIKELÉS GARANCIÁS , KÖZVETLENÜL A TERMELŐT�! �L , FRISS IDEI MAGOK!!!
NÁLAM NEM KELL LICITÁLÁSSAL! HÚZNI AZ IDŐT HETEKIG, AZONNAL ELVIHETED FIX ÁRON, ÉS TERMÉSZETESEN A LEGFRISSEBB MAGOKAT HISZEN RENGETEG TERMELŐVEL ÁLLOK KAPCSOLATBA, KOMOLY VILÁGCÉGEKNÉL, EZ PEDIG NEM EGY UTOLSÓ SZEMPONT, MÉG ÍGY NŐKÉNT SEM AMIT EZIDÁIG ELÉRTEM A NÖVÉNYPIACON. REMÉLEM TI IS ELÉGEDETTEK VAGYTOK !
A TERMÉK KÜLFÖLDRŐL ÉRKEZIK, ÍGY A VÁRAKOZÁSI IDŐT AZ OLCSÓSÁGA KOMPENZÁLJA...
LEÜTÉS UTÁN 3 NAPIG VÁROK, NEM JELENTKEZÉS ILLETVE NEM FIZETÉS ESETÉN EZEN IDŐ UTÁN NEGATÍVAT ADOK, EZEK TUDATÁBAN KÉREM ÖNÖKET A FELELŐSSÉGTELJES VÁSÁRLÁSRA, LICITÁLÁSRA. AMIT A VATERA KISZÁMLÁZ KÉREM AZT FIZETNI, ÉS NEM EZEN ALKUDOZNI, ESETLEG LEÜTÉS ELŐTT!
A TERMÉK EGYENESEN A GYÁRTÓTÓL ÉRKEZIK ÖNHÖZ, ÍGY A POSTAKÖLTSÉG A
LEHETŐ LEGKISEBBRE LETT LESZORÍTVA.
KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁSOD, SZERETETTEL VÁRLAK MÁSKOR ÉS MÁS TERMÉKEMNÉL IS!
Bankiadatok: 11600006-00000000-61757402


Jelenlegi ára: 690 Ft
Az aukció vége: 2015-11-11 10:43 . Indiai ébenfa..../5mag/ NÖV.-158 - Jelenlegi ára: 690 Ft

Megjegyzés küldése

Megjegyzés küldése