2020. szeptember 30., szerda

Carracci: Hercules 1641. Eredeti rézmetszet - Jelenlegi ára: 28 000 Ft


Lásd A fizetési és a szállítási feltételeket!
Carracci: Hercules 1641.
1641. Rézmetszet.
Foltos, körülvágva. Kartonra ragasztva.
Az eredetiségért garanciát vállalok!!
22x21 cm.
....
Carracci
Carracci: Bolognai festőcsalád. Tagjai a 16-17. század fordulóján működtek, de befolyásuk jelentős maradt a 18. századig. Lodovico két unokaöccsével, Agostinóval és Annibaléval 1582-ben Bolognában megnyitották az Accademia redegli Incamminati festőiskolát (az elnevezés jelentése: „ helyes útra tértek akadémiája” ). Az iskola erősen eklektikus szellemű, szembefordulva a Raffaellót és Michelangelót egyoldalúan követő manierizmussal, a festőiség, Correggio és Tiziano irányára is hangsúlyt fektettek. A nagymesterek hagyománya, a természet követése, az emberi test tanulmányozása volt programjuk. Iskolájuk legjelentősebb tagjai: Domenichino, Guido Reni, Albani, Lanfranco és Guercino.
 .....
Carracci, Agostino
Carracci, Agostino (1557 – 1602): Olasz festő. Eredetileg ötvösnek tanult, s így jutott el a rézmetszés technikájához. Mint festő, előbb bolognai manieristák és unokabátyja, Lodovico tanítványa volt, majd a velenceiek és Correggio munkáin képezte magát. Működött Bolognában, Pármában, Velencében és Rómában. Író és költő is volt, az akadémián ő adta elő az elméletet.
....
Carracci, Annibale
Carracci, Annibale (1560 – 1609): Olasz festő. Előbb unokabátyja, Lodovico tanítványa volt Bolognában, majd Parmában Velencében Veronese, Rómában Michelangelo és Raffaello munkáin fejlesztette tovább művészetét. Bolognában, 1597-től főleg Rómában működött. Stílusa eleinte főleg Correggióra emlékeztetett, de erősebb naturalizmussal. Életműve témákban és műfajokban igen gazdag: festett oltárképeket, vallásos, mitológiai és profán históriaképeket, portrékat, zsánerképeket és tájképeket is. Bolognában Lodovicóval és Agostinóval közös munkájaRomulus és Rémus története a Palazzo Magnaniban (1589) és Herkules munkáia Palazzo Sampieriben (1591). 1597 Alessandro Farnese bíboros meghívta Rómába a Palazzo Farnese kifestésére. Az együttes tervét Agostino készítette, a kivitelezés legnagyobbrészt Annibale és tanítványainak munkája. Fontosabb oltárképei: Mária mennybevitele( Róma, Santa Maria del Popolo), Krisztus megjelenik Péternek(London), Pieta (Nápoly). A budapesti Szépművészeti Múzeum Krisztus és a szamáriai nőcímű képét őrzi.


Jelenlegi ára: 28 000 Ft
Az aukció vége: 2020-09-30 21:55 .

Megjegyzés küldése

Megjegyzés küldése