2019. december 30., hétfő

Lampionvirág 150 DB MAG LÁNGSZÍNŰ, FELTŰNŐ TERMÉS! EXTRA TERMÉS! - Jelenlegi ára: 650 Ft

Lampionvirág
A lampionvirág vagy zsidócseresznye (Physalis alkekengi) Ázsia nyugati területein, valamint Közép és Dél-Európában őshonos évelő növény.
A hólyagcseresznyeként és ördöglámpásként is ismert növény, fagytűrő képességének köszönhetően a Kárpát-medence területén természetes környezetben is megél.  
Érdekességét a termést körülvevő élénknarancssárga burka adja, ez teszi igazán látványos növénnyé.  Bokros növekedés jellemzi,  lombozatát, lándzsához hasonló hullámos szélű levelek alkotják.
Virágai kicsit és csillag alakúak, ezekből fejlődik ki a termés, melyet a narancssárga burok ölel körül.  A termés érett állapotban ehető, a növény egyes részei azonban mérgezőek.
A lampionvirág gondozása meglehetősen egyszerű, ültetéséhez választhatunk félárnyékos és világos helyet is. Talaj tekintetében egyáltalán nem válogatós,  az átlagos tápanyag tartalmú, jó vízgazdálkodású kerti talaj megfelelő számára.
Vízigénye átlagos, elég, ha szárazabb időszakokban törődünk öntözésével.  Szaporítani magról és tőosztással is lehet.
Jó licitálást, kérem tekintse meg többi futó termékünket is, több termék vásárlása esetén csak egyszeri postaköltséget számolunk fel, amit értelemszerűen egy levélben postázunk Önnek!

Jelenlegi ára: 650 Ft
Az aukció vége: 2020-01-19 17:57 .

Megjegyzés küldése

Megjegyzés küldése