2021. április 1., csütörtök

John Lukacs: A második világháború öröksége - Jelenlegi ára: 1 700 Ft

John Lukacs
A második világháború öröksége
Kiadás: Európa, Budapest, 2011
ISBN: 9789630791779
Oldalak száma: 224
Rövid leírás
A második világháborúról szóló több nagy sikerű könyve után (Az európai világháború 1939-1941, Öt nap Londonban - 1940. május, A párviadal), John Lukacs legújabb írásaiban ismét e kimeríthetetlen témával foglalkozik.
A könyvben szereplő esszék a XX. század legjelentősebb történelmi eseményének máig is tisztázatlan kérdéseit fejtegetik. Lukacs újból elemzi Hitler titokzatos személyiségét, és keresi néhány döntésének rejtélyes mozgatórugóit. Miért késlekedett Dunkerque-nél? Miért támadta meg a Szovjetuniót s lépett hadba az Egyesült Államok ellen is? Miért folytatta a háborút a végsőkig, amikor bizonyíthatóan tisztában volt vele, hogy már nem nyerheti meg?
Lukacs izgalmasan számol be a német atomkutatás egyik epizódjáról, valamint Heisenberg és Bohr koppenhágai találkozásáról s annak következményeiről - választ keresve a kérdésre, hogy miért veszítette el Németország az atomfegyver kifejlesztéséért vívott versenyt. S amint a kötet címe is mutatja, a szerzőt ezúttal leginkább a háború "örökségének" kérdése foglalkoztatja: elkerülhetetlen volt-e a hidegháború, s milyen félreértések vezettek mind Amerika, mind a sztálini Szovjetunió részéről ahhoz, hogy Európa több mint negyven évre tragikusan kettészakadt?
John Lukacs ezúttal is színesen, olvasmányosan mesél, miközben számos új elképzelést is felvet a XX. századi történelem tudós kutatói számára.
Szép állapotban
Kérem csak akkor vásároljon, ha  a vételi szándéka komoly és 7 napon belül rendezi az adás-vételt.
A személyes átvételt nem tudom megoldani.
A kapcsolatvelvételt emailben kérem!


Jelenlegi ára: 1 700 Ft
Az aukció vége: 2021-04-01 14:43 .

Megjegyzés küldése

Megjegyzés küldése