2020. október 28., szerda

Sport Presso retro kemping kávéskészlet, egycsöves kávéfőzője, komplett kifogástalan állapotban - Jelenlegi ára: 3 200 F


Sport Presso retro kemping kávéfőző készlet, egycsöves kávéfőző egysége, kifogástalan állapotban; sérülésmentes, patent!
E készletet a Budapesti Lemezárugyár technológusa, Mese Elek tervezte az 1950-es évek elején és itt kezdték meg az egycsöves készletek gyártását, amely igen nagy közkedveltségnek örvendett anno a kempingezők körében, bár jólehet az ára meglehetősen magas volt akkoron 58 Ft 70 fillér. A központi gyártás felfutása után a Szegedi Fémfeldolgozó Vállalat is gyártani kezdte a készleteket, külön jelölt dobozokkal, esetenként színesre is eloxált kivitelekben(azok csak ott készültek)!
Nos, e kávéfőző egység a budapesti gyár terméke, hatvanpár éves lehet, tökéletes állapotban van, sérülésmentes, szinte a csekély időközbeni tárolás - használat jelentéktelen nyomokat sem viseli, némi patina itt-ott, de oxidációs maródási nyomai, ütődései nincsenek!
Akinek van már ilyen komplett készlete - de talán - nincs ilyen szép állapotú főzője - avagy szeretne egy tartalékot, stb. - mindenképpen megéri! A használatát nem részletezném, nyilván akinek ez kell, a gyakorlatot már ismeri! Akár óvatos figyelmességgel, a legkisebb lángú gáztűzhelyen - főzőn is használható, így otthoni használatra is alkalmas! Persze roppant mód ügyelni kell a picinyke mérete mellett a magas hővezető képességére, nehogy fájó égési sérülések keserítsék a nosztalgikus hangulatot, a tömítés beégését már nem is említve!!!
Mindenképpen nosztalgikus élmények felélesztésére alkalmas. Az utóbbi időkben igen kedveltek lettek e kis csoda készletek - még külföldön is - hisz ilyen praktikus készségek azóta sem készültek sehol a világon, csak gyenge-roppant drága utánérzések!
A komplett kávéfőző egységet vízkőmentesítve, tisztítva, kipróbálva, egyedileg polírozva, hibátlanul, ózonnal alaposan fertőtlenítve, s légmentes fóliába zárva adom át!
Az új szilikongumi tömítése a készülékben van (lazán rögzítve)! (kifolyócsöve sem lötyög természetesen, sok társától eltérően) Használaton kívül a tömítőgyűrű belehelyezése és a békazár laza rögzítése nélkül nem javasolt az egység tetejét lezárni (az egycsövesek jellegzetessége), mert a kifolyó csövet fellazíthatja!!!
Ragyogó kivitel, patent állapot, kipróbált, sérülésmentes!
Emlékeztet a magyar ipar azon időszakára mikoron - még rendkívüli találékonyságról tanúságot téve - képesek voltunk a világban is egyedülálló praktikumú - azóta is egyedi - kempingkészletet előállítani.
Akad a termékeim között igen jó állapotó eredeti tároló doboz is, ilyesféle szólóegység tárolásához kiváló lehet!


Jelenlegi ára: 3 200 Ft
Az aukció vége: 2020-10-28 21:08 .

Megjegyzés küldése

Megjegyzés küldése