2020. február 21., péntek

Brazil guava, mirtuszfüge, mirtuszdió - Acca sellowiana (syn. Feijoa sellowiana) - 10 db mag! - Jelenlegi ára: 550 Ft

Köszönöm szépen, hogy megnyitotta/megnyitottad ezt az oldalt. Ide kattintva nézze/nézd meg a teljes vaterás kínálatomat. Rengeteg ismert és kevésbé ismert dísznövény, zöldség, gyümölcs, gyógy- és fűszernövény magját kínálom eladásra. Egy borítékban sokféle vetőmag elfér, így ha többfélét rendel/rendelsz, akkor is csak egy postaköltséggel kell számolni.
Acca sellowiana (syn. Feijoa sellowiana) – fidzsoa, mirtuszfüge, mirtuszdió, ananász guava, brazil guava
10 db mag!
Ez a mirtuszfélék családjába tartozó Dél-Amerikában őshonos gyümölcsfa meglepő fagytűrő képességgel rendelkezik. A mediterrán országokban széles körben ültetett, kedvelt gyümölcs, de télikertekben, fóliasátrakban, fűtetlen világos helyiségekben, esetleg védett helyen a szabadban, városi belső udvarokban nálunk is átteleltethető, sőt, már 3-5 éves korában hozza illatos, szép virágait, és megörvendeztethet minket tyúktojás nagyságú, aromás, frissítő terméseivel. Gyümölcsének illata finom parfümök illatára hasonlít, íze az ananász, az eper, az alma és a menta ízének kombinációja. További különlegessége, hogy jellegzetes, sokporzós mirtuszvirágainak vérvörös porzószálai is ehetőek, édeskés ízük van. Ahol termesztik, ott általában salátákra szórják, vagy dzsemet készítenek belőle.
Az első 1-2 évben lassan növekszik, de később közepes növekedési erélyű. Fiatal korában érzékenyebb a hidegre, később mínusz 12 fokig bírja a lehűléseket. Mivel örökzöld, a fagyos szelek könnyen károsíthatják, ezért a szabadban csak nagyon védett helyen érdemes próbálkozni az átteleltetésével. Mínusz 9 fok alatt a virágrügyei elfagynak, ezért, ha termést szeretnénk, biztonsággal csak edényes növényként termeszthető. Télen fűtetlen, világos helyiségben, mérsékelt öntözés mellett, a leanderhez hasonlóan teleltethető. Talajban nem válogatós, de jobban kedveli a laza, jó vízáteresztő talajokat. Fényigényes, de jól tolerálja a félárnyékos fekvést is. A gyümölcsérés idején igényli a bővebb vízellátást.
A magvakat homokkal kevert tőzeges föld felületére vetjük, a megfelelő páratartalom biztosítása érdekében a vetőedényt egy üveglappal fedjük le. Csírázási ideje 20-22 fokon 2-4 hét.
Köszönöm, hogy meglátogatta/meglátogattad az oldalamat! Ide kattintva nézze/nézd meg a többi termékemet is. Jó böngészést kívánok!


Jelenlegi ára: 550 Ft
Az aukció vége: 2020-03-12 23:23 .

Megjegyzés küldése

Megjegyzés küldése