2019. február 20., szerda

Gyűszűvirág mag, 20 db / csomag - Jelenlegi ára: 1 Ft

A gyűszűvirág magas termetű nyáron virágzó növény, melynek egyes fajai évelők, míg mások kétnyáriak.  Erősen mérgező, ugyanakkor nagyon látványos virág, mellyel a kert félárnyékos, esetleg árnyékos részeit díszíthetjük. Kedveli a tápanyagban gazdag, nyirkos talajt. Szaporítani magvetéssel lehet.  A gyűszűvirág magvetését májustól-augusztusig lehet végezni, a csírázás elég gyorsan végbemegy, így a fiatal kis növényeket, már augusztus-szeptemberben végleges helyükre ültethetjük,  ahol a következő évben virágoznak majd.  A magokat szabadföldbe és cserépbe is vethetjük, ültető közegként mindkét esetben komposzttal feljavított földet használjunk. A magok nagyon aprók, ezért az egyenletes kijuttatáshoz célszerű őket homokkal keverni.  
Cserépbe való vetésnél a földkeverékkel megtöltött cserepet állítsuk vízbe, hagyjuk, hogy felszívja a nedvességet, majd engedjük, hogy kicsepegjen a felesleg, az így benedvesített talajra szórjunk a magokból.  Betakarni nem kell a magokat, mivel fényre csíráznak, elég csak óvatosan a földbe nyomkodni őket. Tartsuk nedvesen a vetést.
Szabadföldbe való vetésnél, az előkészített ágyást locsoljuk be, majd pedig járjunk el hasonlóan, mint a cserépbe való vetésnél.
Postázás a mindenkori postai díjszabás szerint előre utalás után. Utánvéttel nem postázok.


Jelenlegi ára: 1 Ft
Az aukció vége: 2019-02-22 20:31 .

Megjegyzés küldése

Megjegyzés küldése